Op 14,15 en 16 april zal Wout Kole exposeren in de expositieruimte van Dorpsstraat 87A te Wemeldinge. De expositieruimte zal open zijn van 13.00 uur tot 17.00 uur. De ruimte is vrij toegankelijk voor ieder die geïnteresseerd is.

Voor deze expositie heeft Wout Kole speciaal een aantal nieuwe werken gemaakt. Waar hij over het algemeen werkt op groter formaat, is de focus verschoven naar klein en intiem werk. Het zijn kleine schilderijen met een losse toets. De schilderijen worden op ambachtelijke wijze opgebouwd vanuit een grijs-witte onderschildering. Dit geeft een levendig effect in het eindproduct.

Wat betreft het onderwerp kan het haast niet Zeeuwser. In deze expositie staat het Zeeuws trekpaard centraal. Belangrijk is het karakter van dit dier, en dit weergeven in verf. Wout Kole werkt van foto’s die hij zelf maakt op de verschillende trekpaard evenementen. Op deze manier heeft hij alle paarden in het echt gezien. Deze methode zorgt ervoor dat hij alles in eigen hand heeft. Het eindresultaat is een schilderij van een trekpaard met karakter

De expositie “KRACHT” is open van vrijdag 14 tot zondag 16 april, en de openingstijden zijn van
13.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis en te vinden in de Dorpsstraat 87A te Wemeldinge.